Metropolis

RPG forum


You are not connected. Please login or register

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Форумни канони on Вто Май 24, 2011 8:04 am

Брадли Фокс

Administrator.
Administrator.
avatar
Това е едно скромно табло, на което за залепени каноните на форума. Най-чистосърдечно молим да бъдат внимателно прочетени и по възможност спазвани, за да няма излишни недоразумения.

[size=16]
Общ правилник:


1.
Кирилица. Независимо, че повечето ни герои са с народност, различна от българската, в този форум пишат българи. Американците, африканците или каквито са там, си имат свои форуми на своите си езици.
1.1.
Към горното правило - > Постове на латиница ще бъдат трити. Да не си помислите,че не важи за нея.
2.
Плагиатството е забранено! Освен, че не е удачно да се присвояват чуждите идеи и да се омаловажава труда на другия, просто помислете малко… Какво би било, ако всички форуми изглеждат напълно еднакво, тъй като единия копира втория, втория – третия и т.н. Освен, че е реално нелепо е и смешно. Така че.. Не ставайте за смях!
3.
Без разпространяване на неща, спадащи към категория „+18”. Знам, че в такива форуми рядко се срещат развратници, но все пак напомняме, че тук не му е мястото за материали с порнографско съдържание и за това всъщност си има предостатъчно сайтове из интернет, няма какво да се лъжем.
4.
Обиди, псувни и хапливи коментари по адрес на другите потребители са изцяло забранени. Който иска да обяви война на друг потребител, защото не са в особено добри отношения, моля да си уговорят място по ЛС, което да е извън рамките на този форум! Тук всички личности имаме правото на уважение и взаимно разбирателство, защото това оказва важно влияние върху психиката на целия форум. Благодарим за разбирането! Peace!


Правилник за спам и флууд:

1.
Спам по ЛС -> Нещо изключително банално и досадно. Предполагам на повечето потребители не им е никак приятно да получават купища ЛС-та, в които спамещите потребители са решили за най-лесно за рекламират своя форум, досаждайки на останалите. Аз лично видя ли такова ЛС и ми се иска да сложа край на живота си. Но защо, кажете ми, напразно ще наказвам себе си, заради виновниците?
1.1.
За всеки потребител, който си е наумил да праща подобни спам писма на останалите – открито заявявам, че ще бъде баннат, при това за неопределен период от време. Защото както повечето форуми и тук си има място, където се сприятеляваме с други форуми. А от прословутите рекламации по ЛС няма никаква полза, не знам облаче колко от вас за го осъзнали, защото все още има голяма част, която продължават с тези безсмислени методи.
1.2.
А за потребители, които получат спам по ЛС – веднага да съобщят на някой от администраторите! Той ще се отзове възможно най-бързо, за да накаже както подобава спамещия потребител.
1.3.
За пояснение – абсолютно всякакъв спам е забранен. Не става дума единствено за ЛС-тата, но и за темите във форума. Ако толкова искате да направите рекламация на вашия форум и той да бъде видян от другите потребители, просто пишете в темата -> Форум-сприятеляване.
2. Флууд и разпри по темите за също забранени.
Флууд може да правите само на определеното за това място във форума. Ако някой админ види напълно безсмислени постове в тема, предназначена за водене на РП или нещо друго, ще трие без предупреждение и ще следват наказания, които ако спазите това, могат да бъдат избегнати. Същото важи и за досадните и нелепи разпри, които в доста форуми масово изпълват теми, всъщност предназначени за обсъждането на съвсем различен въпрос или тема. Който не може да се разбере за нещо с другия потребител – напомням че има ЛС, както и флууд теми! И най-чистосърдечно моля – не създавайте излишна работа и главоболия на администраторите. Не бъдете егоисти.
3.
Публикуване. Да, ще трябва да споменем и това, че е редно, когато пускате тема, тя да бъде на подходящото място и да съдържа подходяща за целта информация. Същото важи и за публикуването на мнения.


Правилник за РП постове:

1.
Както вече знаете от общия правилник, задължително е Рп поста ви да е на кирилица.
2.
Имайте в предвид, че това е сериозен РП форум. Или в превод, това означава, че РП постове, които съдържат по-малко от седем реда, ще бъдат трити от администраторите на форума. Тук сме се събрали, за да пишем истински РП-та, не за да водим един вид чат, изпълнен с разговорна реч и прочее. За това и се налага този минимум от седем реда.
3.
Седем реда, но да бъдат смислени и свързани някак! Ако сте прочели горното правило и се успокоявате, че само седем реда например с пряка реч са ви достатъчни – грешите. Ако сте тук, за да пишете постове, лишени от смисъл и осакатяващи истинското значение на думата „Роуплей”, то по-добре недейте да пишете нищо. Толкова ли ще е трудно да опитате да пишете РП постовете си с повече описания – нека става ясно какво чувства и мисли героя ви в дадения момент, вмъкнете някакви разсъждения, или пък спомени, вариантите са многобройни. Вкарайте в употреба и епитети, сравнения, перифрази, метонимии и т.н. Разнообразете речника си, това би ви направило достойни РП играчи. Не се ограничавайте до най-простото.
4.
Граматика. Нека пишем на общоприетия книжовен български език. Старайте се да покажете на света, че сте грамотни хора, достойни граждани на Република България. Разбира се, ясно е, че понякога се допускат грешки при писане. Било то в бързината, или по невнимание – човешко е да се греши. Но е наложително този който пише поста да го пусне във вид, разбираем за останалите и най-вече – за другарчето, с което пише. Представете си РП пост, гъмжащ от правописни грешки, масова липса на препинателни знаци и прочее..Как ще бъде разбрано от останалите? Напълно логично е – просто се старайте според вашите възможности да се разбира ясно какво сте написали.
5.
Правомощия. Нека е ясно, че всички потребители си имат правото сами да решават какво да правят героите им, как да постъпят в дадена ситуация, какво да кажат, чувстват и т.н.
Вие не можете да пишете от името на друг потребител – ако толкова искате да си имате марионетка, то си направете друг герой, над който ще си имате всякакви права.
5.1.
Не можете да убивате/нападате чуждите герои, освен ако не сте се уговорили предварително за това с другарчето си.
6.
Ред на писане. РП-та, които се водят с повече от двата души, трябва да имат някакъв ред на действия, както и кой потребител след кой ще пише. Иначе добре знаете, стават неприятни разминавания и всичко се превръща в лишена от смисъл безредица.
7.
Цензура. Добре е тази дума да присъства в постовете ви, особено знаете, в по-любовните сцени. Там, където сте започнали РП с по-горещо съдържание, ще се слага „+18”, пред заглавието на темата.
8.
РП теми. Създаването на такива от потребителите е свободно разрешено, единствено в модерната част на града.
Ако имате идея за тема, която е в някоя от другите части, то задължително трябва да искате разрешението на някой администратор, като разбира се споделите с него идеята си и съответно ако тя бъде одобрена, вие можеше да направите темата си.

*Това беше дългото мъчение на което бяхте подложени, драги потребители. Ще сме много признателни, ако вървите по горе посочените стъпки, защото това ще направи форума едно наистина приятно място с наистина стойностно съдържание. Благодарим ви за отделеното време, пожелаваме ви приятни мигове сред нас!
**Правилата могат да бъдат обновени или променени в последствие, затова ви молим да следите темата за новости.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ако сте се затъжили за Брадли, кликнете Тук.

2 Re: Форумни канони on Нед Окт 09, 2011 6:44 am

Райден

Administrator.
Administrator.
avatar
НОВИ ПРАВИЛА И ДОПЪЛНЕНИЯ:
Наскоро бе решено да се добавят някои НОВИ и изключително ВАЖНИ неща, както и съответни последствия, ако ТЕ не бъдат спазени.Правилник за подписите във форума:
*Форумният колектив, изгради точно определена система, която трябва да се спазва за абсолютно всички подписи, без никакви изключения. За да е всичко красиво, да няма разтегнати страници, да може мненията на следващите потребители да са по-лесно достъпни и прочее. Така че, който не спазва долната система, подписът му ще бъде ИЗТРИВАН от администратор, без предупреждение.
1.
Схемата за подписите на всеки един профил, трябва да отговорят на някой от трите долупосочени варианти:
Вариант 1: Картинка. Съобразявайте се, че тя трябва да бъде ЕДНА, независимо, дало говорим за някаква графика, или гифче(подвижна картинка). САМО за иконките има изключение. Ако предпочетете да сложите иконки(100х100) в подписа си(вместо графика или друга картинка), то се старайте те да НЕ надвишават ПЕТ броя.
Вариант 2: Картинка + Надпис. За този вариант важи същото, каквото и за ВАРИАНТ 1, с това изключение, че може да вмъкнете някакъв текст, който да излиза било то над или под картинката ви. Разбира се, тук имате свобода на избора, но е препоръчително да не оцветявате текста с цвят, който не се чете или дразни очите. За големината на текстовете в профилите също няма ограничение, но всеки тактичен човек не би сложил повече, от няколко реда.
Вариант 3: Надпис. Както става ясно, в третия вариант, вашият подпис ще бъде съставен само от някакъв надпис, по напълно ваше желание.
2.СПОЙЛЕРИТЕ в подписите са ЗАБРАНЕНИ. Няма никаква нужда от такова нещо в ничий профил, така че ако някой администратор види, че има spoiler в нечий подпис, отново ще го ТРИЕ без предупреждение и бля-бля-бля приказки.
3.Ако някой не спазва някоя друга точка от този НОВ правилник, то ще последва съответно НАКАЗАНИЕ за нарушителя.

Правилник за Създаване на Герои:
1.
Наложена е ПЪЛНА забрана от тук нататък да се използват каквито и да е КРАДЕНИ идеи, било от от книги, сериали и прочее. Какво ще рече това? Ще рече, че в този форум не се допускат върли привърженици на „Дневниците на вампира“, „ Здрач“ и т.н. , които нямат нужното въображение, за да си седнат на задните части и да измъдрят със СОБСТВЕНИЯ си мозък, какво ще представлява героя им. Наистина никак не ни интересува, че сега еди-кой-си сериал е най-нашумялата мания сред днешното младо поколение. Или пък, че еди-кой-си индивид обожава даден персонаж от книга/сериал/филм, или някой чужд герой от еди-кой-си форум, заради което е решил да си открадне било то само името или всичко за своя(уж) герой. В този форум всеки е длъжен да развие собствено въображение и да прояви самостоятелна идея, без да копира от вече споменатите места и да излага както себе си, така и форума. Пък и това, по мое мнение си е чисто нарушаване на нечий авторски парва.
1.1.
Както вече ви стана ясно, тук НЕ СЕ толерират герои, взети от сериали, филми, книги, или откраднати от потребители в други форуми. Дори и САМО името на вашия герой да е „Елелена Гилбърт“ примерно, то никой няма да ви одобри, докато не се опомните. Не смятам, че е толкова трудно да си измислиш име, което не присъства в любимия ти сериал.
2.
Бъдете далеч от мисълта, че темите в подфорум „Персонажни бланки“, са сложени просто за обща украса и декорация на форума. Когато изберете подходящата за вашият герой бланка, то задължително ТРЯБВА да я попълните цялата. Независимо дали ви харесва, или не, бланките са за ВСИЧКИ потребители, затова не е удачно някои да си позволяват своеволието на пропускат неща от нея.
2.1.
Имайте в предвид факта, че ако не попълните нацяло бланката, която сте избрали, то отново НЯМА да се окажете одобрени и милия ви ник ви ще си стои самотен и неоцветен, а това би било наистина тъжно и жалко.
3.
Вече казахме за това, че попълването на нашата дълга и изморителна бланка си е просто неизбежно, така че се примирете с това. Сега е важно да разберете и приеме още по-трудният факт, че просто е наложително да си създадете един достоен за уважение герой, който да бъде удовлетворяващ за форумния колектив, иначе файдата е никаква. Трябва всички да са щастливи, нали така? Каква тогава е ползата да напраскате по едно мизерно редче, при това с глупаво съдържание, от което дори самият лик, който използвате ще се изплаши и срамува?! Замислете се. Не е нужно да се излагаме, показвайки колко сме ограничени пред целия свят. Нима никой не може повече? Всеки, който има желание, би могъл да се научи кака да сътвори нещо стойностно, което да си заслужава вниманието. За онези обаче, които са решили да минат ей така, създавайки си напълно ограничен герой, нека кажа едно - вашето място просто НЕ Е тук. Не, това не е просто едно правило, в което аз да трябва да наложа някакви цифри, които уж да са минимум на това, което трябва да присъства в бланката на героя ви. Не обичам да правя такива неща, затова подхождам другояче. Просто все някой трябва да осъзнае, че ако не иска да пише стойностни и интересни РП-та, създаващи впечатление за истинското значение та думата „Роулплей“, то просто нека си намерят ДРУГО място. Защото ние, форумният колектив, няма да допуснем индивиди, които просто от раз решават да преобразят скромното ни форумно общество във вампирясали герои, всички досущ копия на Деймън и Стефан Салваторе. И прочее.
3.1.
Просто не знам как по-просто да ви го обясня, защото не говоря такъв език. Ето защо ние, поддръжниците на реда и красотата тук, просто НЯМА да одобряваме повече персони, подвизаващи се с добре познати и банални имена, срещани най-често във форумите за „Дневниците на вампира“, „Здрач“, „Свръхестествено“ и много други. Целта ни е да подберем потребители, на които им е вече омръзнало от споменатите еднообразни форуми и герои, които имат поне малък усет за това, какво всъщност представлява думата „Роулплей“ и как трябва да изглежда в свършен вид. И така нататък.

*Нищо от по-горе написаното не подлежи на коментар и всяко споменато действие ще бъде извършено, съобразно новите канони.
**Нищо от съдържанието на правилата, както и дадените примери, не е с цел да обиди или накърни нечие достойнство. Целта, с която се е появило новото обновление е просто предпазна мярка и един вид разяснение за нашето форумно общество.
***Във ВАШ плюс е да вземете всичко написано тук на сериозно, тъй като няма да има никакви компромиси от тук нататък. Нещата ще протичат така, както е упоменато и който не е доволен от някое плавило, е напълно свободен да напусне форума.
[/size]


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -


There are no impossible dreams
There are no invisible seams
Each night when the day is through
I don't ask much
I just want you

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите